ua en ru

Президент і прем'єр Чехії на початку грудня обговорять позицію щодо Росії та Україні

Президент і прем'єр Чехії на початку грудня обговорять позицію щодо Росії та Україні
Після повернення прем'єр-міністра Чехії Богуслава Соботки з США, в Празі відбудеться його раніше запланована зустріч з Президентом Милошом Земаном.

Після повернення прем'єр-міністра Чехії Богуслава Соботки з США, в Празі відбудеться його раніше запланована зустріч з Президентом Милошом Земаном. Найімовірніше, зустріч відбудеться 10 грудня, передає "Радіо Прага".

Земан і Соботка мають намір обговорити "питання зовнішньої комунікації". Очікується, що предметом обговорення будуть точки зору щодо Росії та України. Прем'єр вважає, що глава держави міг би деякі свої висловлювання консультувати з урядом. Богуслав Соботка прагне до того, щоб партнери Чехії в НАТО і Європейському союзу точно розуміли, які цілі чеська сторона переслідує, і не губилися в здогадах.

Нагадаємо, чеський Президент відомий своєю критикою на адресу Європейського союзу з приводу введення санкцій проти Росії. Його позиція викликала хвилю протесту серед населення Чехії. Також Земан заявляв, що суттю нинішньої української революції є те, що "проти одних гангстерів воюють інші гангстери".

20 листопада Міністерство закордонних справ України викликало посла Чехії Івана Почуха та повідомило йому про неприйнятність висловлювань Президента Земана.