ua en ru

Президент Гватемали виявився найбільш високооплачуваним лідером в Латинській Америці

Президент Гватемали виявився найбільш високооплачуваним лідером в Латинській Америці Фото: президент Гватемали Джиммі Моралес (Prensa Libre)

Найбільш високооплачуваний президент в Латинській Америці отримує 19,5 тис. доларів на місяць

Лідер Гватемали Джиммі Моралес є найбільш високооплачуваним серед президентів країн Латинської Америки з щомісячною зарплатою близько 19,5 тис. доларів, передає видання Prensa Libre.

Зокрема, на сайті уряду Гватемали вказана зарплата Моралеса в розмірі близько 19,5 тис. доларів на місяць. За даними Prensa Libre, ця сума є еквівалентом 50 мінімальних заробітних плат в Гватемалі, яка становить 393 долара.

В рейтингу найбільш високооплачуваних лідерів країн Латинської Америки за Моралесом йде президент Чилі Мішель Бачелет, яка заробляє 14,9 тис. доларів на місяць. Третє місце займає президент Мексики Енріке Пеня Ньєто з 13,8 тис. доларів, четверте - президент Уругваю Табаре Васкес з 11,6 тис. доларів, п'яте - президент Колумбії Хуан Мануель Сантос з 11,3 тис. доларів.

Також повідомляється, що президенти Перу, Гондурасу, Венесуели, Болівії, Нікарагуа отримують менше 5 тис. доларів в місяць, а лідер Нікарагуа Даніель Ортега взагалі став найменш оплачуваних президентом з 3,2 тис. доларів на місяць.

Нагадаємо, раніше Bloomberg назвав найбільш високооплачуваного топ-менеджера світу.