ua en ru

Президент Грузії закликав використовувати всі доступні засоби для запобігання агресії проти України

Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі закликав використовувати всі доступні засоби для запобігання можливої агресії проти України.

Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі закликав використовувати всі доступні засоби для запобігання можливої агресії проти України, передає Trend.

"Сьогодні вкрай небезпечний розвиток взяли процеси, що протікають в Україні і, зокрема, в Криму. Роздача Російською Федерацією паспортів на території іншої держави, посилення там військової інфраструктури та контингенту, а також рішення про захист " інтересів своїх співвітчизників "за допомогою збройних сил являє собою грубе втручання у внутрішні справи суверенної держави, що суперечить фундаментальним документам ООН та ОБСЄ", - підкреслюється в поширеному сьогодні надзвичайному заяві Маргвелашвілі у зв'язку з відбуваються в Україні подіями.

Президент Грузії вважає, що подібні дії є ігноруванням базисних принципів міжнародного права і створює загрозу територіальній цілісності України.

Маргвелашвілі закликав міжнародне співтовариство "не допустити нового конфлікту в Європі і використовувати всі доступні засоби для запобігання можливої агресії і збереження суверенітету і територіальної цілісності України".