ua en ru

Президент Німеччини Йоахім Гаук скасував візит до України

За погодженням з канцлером ФРН Ангелою Меркель Президент Німеччини Йоахім Гаук скасував візит в Україну, Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на неназване джерело, пише Deutsche Welle.
За словами співрозмовника агентства, посольство України в Берліні проінформовано про те, що Гаук не прийме запрошення на зустріч президентів країн Центральної Європи, яка відбудеться в Ялті.

Видання пише, що відмова, по всій видимості, пов'язана із стурбованістю федерального уряду ситуацією навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Закордонні поїздки президента ФРН плануються в тісній взаємодії з урядом в Берліні.

Раніше редакція газети SüddeutscheZeitung повідомила, що Гаук скасував поїздку за погодженням з федеральним канцлером Ангелою Меркель на знак протесту проти умов утримання Тимошенко в ув'язненні.

У середу Меркель висловила занепокоєння у зв'язку з інформацією про стан здоров'я колишньої голови українського уряду, передає агентство DAPD. Якщо вірні повідомлення про застосування насильства до хворої Тимошенко, то "дії українських органів виконання покарання неприйнятні і абсолютно неадекватні", заявив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт.

Поки неясно, чи відправиться канцлер в Україну в червні на чемпіонат Європи з футболу, зазначив Зайберт. За його словами, плани на ці поїздки ще не складено.

Нагадаємо, раніше велику стурбованість повідомленнями про поводження з Тимошенко висловив комісар ЄС з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле.