ua en ru

Президент Німеччини розкритикував політику ЄЦБ в умовах боргової кризи в єврозоні

Федеральний Президент Німеччини Крістіан Вульф піддав різкій критиці політику Європейського центрального банку (ЄЦБ) в умовах боргової кризи в єврозоні. Виступаючи в середу, 24 серпня, в Ліндау перед лауреатами Нобелівської премії в області економіки, Вульф заявив, що, на його думку, масовані купівлі Центробанком державних облігацій низки країн сумнівні з правової точки зору. В даному випадку ЄЦБ перевищив свої повноваження, вважає Президент. "Терпимо ставитися до цього можна лише у випадку, якщо дії банку є короткостроковою мірою. ЄЦБ слід якнайшвидше повернутися до діяльності, передбаченої його мандатом", - цитує главу німецького держави Deutsche Welle.

Крім того, Президент розкритикував політику урядів низки країн в умовах глобальної кризи. Банківський сектор досі далекий від стабільності, державна заборгованість досягла рекордних рівнів, фундаментальні проблеми зростання економіки і підвищення конкурентоспроможності досі не вирішені, нагадав Вульф.

На його думку, мова зараз повинна йти в першу чергу про справедливий перерозподіл навантаження, пов'язаного з наслідками кризи. "Перекладанню проблем на майбутні покоління слід покласти край. Накопичення все нових і нових боргів небезпечне в довгостроковій перспективі. Я з розумінням ставлюся до обурення багатьох людей в умовах боргової кризи. Проте пошук шляхів вирішення виниклих проблем - це завдання, яке стоїть перед усіма", - підкреслив Вульф.