ua en ru

Президент Філіппін зізнався, що особисто вбивав підозрюваних у наркоторгівлі

Президент Філіппін зізнався, що особисто вбивав підозрюваних у наркоторгівлі Фото: Дутерте зізнався у вбивствах наркоторговців

Дутерте не збирається зупиняти антинаркотичну кампанію через критику

Президент Філіппін Родріго Дутерте вперше зізнався, що особисто вбивав підозрюваних у наркоторгівлі. Відповідну заяву Дутерте зробив на зустрічі з представниками місцевого бізнесу, повідомляє ВВС.

Так, визнання прозвучало під час обговорення методів по боротьбі з наркотиками, які використовує філіппінська поліція. Дутерте розповів про власний досвід боротьби з наркомафією на посаді мера міста Давао на півдні Філіппін.

"У Давао мені і самому доводилося це робити. Просто щоб показати хлопцям (з поліції - ред.): раз я це можу, то чому вони не можуть?.. Я їздив по Давао на байці, на великому мотоциклі, просто патрулював вулиці, шукав проблем. А ще я наражався на сутички, щоб мати можливість вбити", - зізнався голова Філіппін.

При цьому Дутерте підкреслив, що не збирається зупиняти антинаркотичну кампанію через критику.

Нагадаємо, згідно зі статистикою, з липня 2016 року по приходу Дутерте до влади в ході проведення антинаркотичної кампанії було вбито близько 5 тисяч осіб.

На Філіппінах діють десять секретних поліцейських загонів, які вбивають підозрюваних наркозалежних. За словами офіцера філіппінської поліції, який брав участь у розправах, кожна команда складається з 16 чоловік. Вони вбивають підозрюваних наркозалежних, продавців наркотиків та злочинців.