ua en ru

Президент ФІФА З.Блаттер підтримав ідею проведення чемпіонату світу з футболу в Катарі взимку 2022 року

Президент Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) Зепп Блаттер підтримав ідею проведення чемпіонату світу з футболу в Катарі взимку 2022 року. Він вперше висловився за подібну можливість, передає Deutsche Welle.
"Я думаю, що чемпіонат світу 2022 р. пройде взимку. До цієї події залишається ще 11 років. Тим не менш, рішення ми повинні прийняти заздалегідь. Мова йде про січень або наприкінці року", - сказав глава ФІФА під час візиту до столиці Катару - м. Доха. За словами З.Блаттера, у зв'язку зі зміною дат проведення турніру доведеться відредагувати міжнародний календар ігор. Глава ФІФА вважає, що Міжнародна федерація футбольних асоціацій та оргкомітет чемпіонату повинні виходити з міркувань того, як захистити учасників турніру від спеки - середня температура в Катарі в літній сезон становить 50 градусів Цельсія.
Вперше побажання про проведення чемпіонату взимку висловив видатний німецький футболіст і тренер Франц Беккенбауер. Згодом його думку підтримали багато футбольних експертів. Однак, згідно з регламентом, ініціативу щодо зміни термінів проведення повинна проявити катарська сторона. Остаточне рішення з цього питання прийме виконком ФІФА при розгляді пропозиції оргкомітету чемпіонату.