ua en ru

Президент ФІФА розчарований рішенням у справі Платіні

Президент ФІФА розчарований рішенням у справі Платіні Фото: Президент ФІФА розчарований рішенням по справі Платіні

Термін відсторонення чиновника скоротили з 6 до 4 років

Президент Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Джанні Інфантіно заявив, що він розчарований рішенням Спортивного арбітражного суду в Лозанні (CAS) у справі відстороненого від футболу голови Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішеля Платіні. Про це повідомляє AFP.


Зазначимо, в понеділок CAS частково задовольнив апеляцію Платіні на рішення комітету з етики ФІФА, скоротивши строк відсторонення чиновника від футбольної діяльності з шести до чотирьох років, також скоротивши штраф з 80 тис. швейцарських франків до 60. Відразу після винесення рішення Платіні заявив про намір залишити посаду президента УЄФА. Союз обговорить питання про відставку чиновника, а також рішення про вибори нового голови на виконкомі 18 травня в Базелі.

"Як президент ФІФА я повинен поважати рішення CAS. Але на особистому рівні я дуже розчарований цим рішенням. Я працював з Мішелем останні дев'ять років в УЄФА. Як президент він зробив багато корисного для організації, і тепер необхідно зберегти це позитивний напрямок", - сказав Інфантіно.

Нагадаємо, керівник УЄФА Мішель Платіні піде у відставку зі свого поста, оскільки спроба оскаржити 6-річний заборона працювати у футболі виявилася невдалою.