ua en ru

Президент Європарламенту висловив незадоволення щодо рішення Апеляційного суду у справі Тимошенко

Президент Європейського парламенту Єжи Бузек висловив незадоволення щодо рішення Апеляційного суду у справі екс-прем'єр-міністра, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Про це йдеться у відповідній заяві Бузека, передає прес-служба Тимошенко.
"Я глибоко розчарований рішенням Апеляційного суду, що залишив у силі вирок колишньому прем'єр-міністру Юлії Тимошенко, яким її було засуджено до 7 років позбавлення волі", - заявив Єжи Бузек.

"Публічні заяви української влади про бажання зміцнити відносини з ЄС перевіряються на повсякденній практиці. Справа Юлії Тимошенко матиме найгірший прогноз на майбутнє для цих відносин. Мене турбує, що довгострокові наслідки можуть бути руйнівними. Я закликаю українську владу доповнити свої публічні заяви чіткими діями, демонструючи свою прихильність демократії, свободи і верховенства закону", - підкреслив президент Європарламенту.

Нагадаємо, що 23 грудня рокурор Лілія Фролова повідомила, що рішення Печерського районного суду Києва, яким засуджено Тимошенко до 7 років ув'язнення, з 23 грудня 2011 р. вступає в силу.

Печерський райсуд Києва 11 жовтня 2011 р. засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі з забороною займати певні державні посади протягом ще 3 років за перевищення службових повноважень при підписанні газових угод з Росією в 2009 р. Також суд зобов'язав Тимошенко виплатити "Нафтогазу України" 1,516 млрд грн.