ua en ru

Президент ЄНП закликав Європу надати Україні безвізовий режим

Президент ЄНП закликав Європу надати Україні безвізовий режим Фото: Джозеф Доль

Порошенко провів зустріч з президентом Європейської народної партії

Президент Європейської народної партії (ЄНП) Джозеф Доль закликав країни, які входять в сім'ю ЄНП, підтримати рішення про надання Україні безвізового режиму. Про це Доль заявив в ході зустрічі з президентом України Петром Порошенко, передає прес-служба глави держави.

У ході зустрічі Порошенко і Доль обговорили розвиток ситуації на Донбасі, а також хід українських реформ і формування нового уряду.

Співрозмовники погодилися з важливістю збереження єдності Європейського союзу в питанні санкційного тиску на Росію до повного відновлення територіальної цілісності України. Порошенко також відзначив важливість протидії російській пропаганді у європейських країнах.

Доль запевнив, що Європейська народна партія буде всебічно підтримувати Україну та сприяти посилення міжнародного тиску на російське керівництво заради якнайшвидшого звільнення українських громадян, зокрема Надії Савченко та Олега Сенцова.

Зазначимо, Європейська народна партія - правоцентристська загальноєвропейська політична партія, яка включає в себе в якості колективних членів християнсько-демократичні, націоналістичні, консервативні і інші партії країн Європи.

Нагадаємо, Європейський парламент готовий підтримати рішення про введення безвізового режиму для українців у 2016 році.