ua en ru

Президент Еквадору повідомив про допит Ассанжа в найближчі дні

Президент Еквадору повідомив про допит Ассанжа в найближчі дні Фото: переслідуваний в Британії засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж

Ассанж відповість на питання з приводу нападів і зґвалтувань двох жінок

Засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа в найближчі дні допитають у посольстві Еквадору в Лондоні. Про це журналістам повідомив президент Еквадору Рафаель Корреа, передає Reuters.

Ассанж відповість на питання шведських властей щодо нападів і зґвалтувань двох жінок. При цьому задавати їх будуть правоохоронні органи Еквадору, пояснив Корреа.

Раніше, Еквадор і Швеція домовилися про допит Ассанжа в Лондоні. Угода між країнами дозволить залучити засновника скандального інтернет-ресурсу WikiLeaks.org Джуліана Ассанжа до слідчих дій Стокгольма на території посольства Еквадору в Лондоні, де він вже більше трьох років знаходиться на легальних, але "безвилазними" правах, ховаючись таким чином від місцевого правосуддя у Великобританії.

Нагадаємо, що влітку у відповідь на особисте прохання Ассанжа, спрямоване французькому президентові Франсуа Олланду, офіційні влади в Парижі відмовилися надати засновнику WikiLeaks політичний притулок. У Єлисейському палаці порахували, що ситуація, в якій опинився Джуліан Ассанж, не несе прямої загрози його життя.