ua en ru

Президент Чехії заявив про "подвійні стандарти" в питанні анексії Криму

Президент Чехії заявив про "подвійні стандарти" в питанні анексії Криму Фото: Мілош Земан (zemanmilos.cz)

На думку Земана, "возз'єднання" Криму з Росією - це доконаний факт

Президент Чехії Мілош Земан під час засідання Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) заявив, що світова спільнота дотримується "подвійних стандартів" в питанні анексії Криму Росією, нагадавши історію з Косовом. Про це він сказав в інтерв'ю ТАСС.

На думку Земана, "возз'єднання" Криму з Росією - це доконаний факт і будь-яке посягання на це "возз'єднання" просто може привести до війни.

"Знаєте, в чому полягає моя аргументація? Вона дуже проста: я проти подвійних стандартів. З одного боку, ви маєте Косово, де була гарантія ООН, але ця гарантія не була забезпечена, а з іншого боку - Крим, де було проведено референдум ... Це подвійні стандарти, і це погано. Якщо сьогодні Косово вважається незалежною державою, а Крим на основі результатів референдуму хоче приєднатися до Росії, то я не зможу протестувати. Тому я і вжив французький вираз fait accompli (з фр. "доконаний факт" - ред.) ", - сказав глава Чехії.

Нагадаємо, в середині жовтня верхня палата парламенту чеського Сенату схвалила постанову, в якому заявляється, що своїми словами про Крим президент Чехії Мілош Земан легітимізував російську агресію проти України.