ua en ru

Президент Болгарії закликав скасувати санкції проти РФ

Президент Болгарії закликав скасувати санкції проти РФ Фото: Румен Радєєв (www.facebook.com/President.bg)

Для скасування санкцій проти Росії Румену Радєву потрібна підтримка

Санкції проти Росії не несуть користі і тому їх потрібно скасувати. Про це заявив президент Болгарії Румен Радєв в інтерв'ю болгарському телеканалу BTV.

За його словами, він готовий виступити за зняття санкцій.

"Ми підтримаємо будь-які дії щодо скасування санкцій, але має бути зрозуміло, що президент самостійно не може ініціювати подібні дії", - заявив він.

Також президент Болгарії повідомив, що незабаром у нього відбудеться розмова з Володимиром Путіним, в ході якої він запросить президента РФ приїхати з візитом.

"Є багато питань, які потрібно обговорити", - додав Радєв.

Як повідомляло раніше агентство Reuters, Європейський союз буде прагнути відновити економічні санкції проти Росії після їх закінчення в кінці липня, чому сприяли несподівано холодні відносини президента США Дональда Трампа з Москвою.

"Лідери ЄС підтримують санкції, але не всі роблять це з "колишнім завзяттям". Серед найбільш переконаних прихильників відновлення санкцій - Швеція, країни Балтії і Польща, голос яких ослаблений рішенням Великобританії покинути ЄС", - говорилося в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, до числа менш переконаних належать Італія, Греція, Кіпр, Угорщина, Іспанія та Болгарія. Ці країни стверджують, що 3 роки санкцій так і не змогли похитнути Москви, тому вони хотіли б відновити ділові зв'язки.

Нагадаємо, Порошенко сподівається, що Болгарія збереже санкції проти РФ.