ua en ru

Президент Азербайджану розкрив роль Туреччини в ситуації в Нагірному Карабасі

Президент Азербайджану розкрив роль Туреччини в ситуації в Нагірному Карабасі Фото: Ільхам Алієв (flickr.com/worldeconomicforum)
Автор: РБК-Украина

Туреччина щодо конфлікту в Нагірному Карабасі грає стабілізуючу роль. При цьому вона не надає військову підтримку Азербайджану.

Про це в ефірі російського ТБ заявив президент Азербайджану Ільхам Алієв.

За його словами, ситуація в Нагірному Карабасі напружена.

"Роль Туреччини, я вважаю, має стабілізуючий характер в регіоні. Туреччина - наша братська країна і наш союзник. З самої першої години... Туреччина висловилася однозначно на підтримку Азербайджану і міжнародного права", - заявив Алієв.

Він також додав, Анкара надає Баку тільки моральну підтримку. А заяви про те, що Туреччина бере участь у бойових діях, носять провокаційний характер.

"Немає жодного свідчення участі Туреччини в конфлікті. Та й немає такої необхідності", - додав азербайджанський президент.

Нагадаємо, сьогодні Вірменія звинуватила Туреччину в прямій агресії, нібито турецький винищувач F-16 збив вірменський, в результаті чого загинув пілот. Міноборони Вірменії також стверджувало, що позиції на землі були атаковані турецьким безпілотником.

Турецька сторона вже спростувала ці звинувачення.