ua en ru

Президент Австрії заявив про підтримку євроінтеграції України та підписання угоди про асоціацію

У рамках візиту до Австрії міністр закордонних справ України, діючий голова ОБСЄ Леонід Кожара зустрівся із Федеральним Президентом Республіки Австрія Гайнцом Фішером. Фішер наголосив на підтримці своєю країною євроінтеграційного курсу України, у тому числі, підписання та подальшу ратифікацію угоди про асоціацію з ЄС. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Керівник зовнішньополітичного відомства України поінформував главу австрійської держави про основні пріоритети українського головування в ОБСЄ в поточному році, а також про внутрішньополітичну ситуацію в Україні.

"У ході обговорення питань двостороннього співробітництва сторони відзначили необхідність та важливість підтримання висхідної динаміки контактів двох країн на найвищому та високому рівнях, розширення торговельно-економічного та культурно-гуманітарного співробітництва", - сказано у повідомленні.

Фішер підкреслив, що головування України в ОБСЄ сприятиме знаходженню відповідей на виклики сьогодення та зміцненню авторитету нашої країни на міжнародній арені. Він додав: "Австрія повністю підтримує пріоритети українського головування в ОБСЄ та готова сприяти в їх успішній реалізації".

Читайте також: Кожара обговорив з главою МЗС Литви, яка головуватиме в ЄС, перспективи євроінтеграції України