ua en ru

Президент Вірменії відправив у відставку шістьох міністрів

Президент Вірменії відправив у відставку шістьох міністрів Фото: протест в Ереване (twitter.com/evn_report)

Чиновники представляли партії "Процвітаюча Вірменія" і "Дашнакцутюн"

Президент Вірменії Армен Саркісян у середу, 3 жовтня, відправив у відставку 6 міністрів після масових протестів перед будівлею парламенту в Єревані. Про це повідомляє РБК-Україна посилаючись на "Радіо Свобода".

"Чиновники представляли партії "Процвітаюча Вірменія" і "Дашнакцутюн", раніше до їхньої відставки закликав прем’єр-міністр Нікол Пашинян", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що 2 жовтня їхні фракції підтримали поправки, що ускладнюють проведення дострокових виборів.

Раніше прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян пообіцяв подати у відставку, щоб спровокувати дострокові парламентські вибори до кінця року. Пашинян сказав про це пізно ввечері 2 жовтня на мітингу в Єревані, де зібралися десятки тисяч його прихильників.

За конституцією Вірменії, дострокові вибори можуть бути скликані тоді, коли прем’єр подасть у відставку, а парламент не зможе замінити його кимось іншим протягом двох тижнів.

Нагадаємо, 2 жовтня у Єревані тисячі людей вийшли на мітинг до будівлі вірменського парламенту на заклик Пашиняна. Це сталося після того, як парламент прийняв на позачерговому засіданні в другому і остаточному читанні зміни до закону "Про регламент національних зборів", які дозволять депутатам застрахуватися від можливого розпуску парламенту. За законопроект проголосували фракції РПА, блоку "Царукян" і "АРФ Дашнакцутюн".