ua en ru

Президент Вірменії починає консультації з парламентськими і позапарламентськими силами

Президент Вірменії починає консультації з парламентськими і позапарламентськими силами Фото: Армен Саркісян (president.am)

Саркісян стурбований внутрішньополітичною ситуацією в країні

Президент Вірменії Армен Саркісян заявив, що починає консультації з парламентськими і позапарламентськими силами в зв'язку з внутрішньополітичною ситуацією в країні. Про це повідомляє PanArmenian.net.

"Будучи стурбованим ситуацією, з сьогоднішнього дня починаю консультації з парламентськими і позапарламентськими силами з метою обговорити наявну в країні ситуацію і шляхи виходу", - заявив Саркісян.

За його словами, громадський рух, в якому здебільшого бере участь молодь, відкриває нові можливості для оздоровлення політичного життя та поглиблення демократії в країні.

"Він підвищить репутацію Вірменії та вірменського народу в світі, якщо ми зуміємо знайти вірні і збалансовані рішення", - повідомив він.

Саркісян зазначив, що початок діалогу між сторонами є надзвичайно важливим.

"Я знайомий із заявами в. о. прем'єр-міністра Вірменії Карена Карапетяна та опозиційного депутата парламенту РА, лідера мітингів Нікола Пашиняна про скасування запланованих на сьогодні переговорів. Висловлюю жаль, що переговори припинені. Країна і наша молода демократія стоять перед серйозним випробуванням", - додав він.

Зазначається, що 25 квітня з ранку поновилися акції протесту.

Нагадаємо, Пашинян протягом 11 днів очолював вуличні протести в Єревані, що призвели до відставки прем'єр-міністра Сержа Саргсяна.

24 квітня Пашинян відмовився від переговорів з в. о. прем'єра і правлячою партією.