ua en ru

Президент Аргентини пообіцяв закрити свій рахунок на Багамських островах

Президент Аргентини пообіцяв закрити свій рахунок на Багамських островах Фото: Президент Аргентини пообіцяв закрити свій рахунок на Багамських островах

Статок президента за рік зріс майже у два рази

Президент Аргентини Маурісіо Макрі в понеділок пообіцяв перевести 18 млн песо, які зберігаються на його рахунку на Багамських островах, назад в південноамериканську республіку. Про це повідомляє Reuters.

"Я дав вказівки керуючому перевести ці заощадження в Аргентину", - сказав він журналістам. За словами глави, дані кошти можуть піти на купівлю облігацій аргентинського казначейства", - додав він.


Минулого тижня Макрі подав свою першу декларацію в якості глави держави. Згідно їй, статок президента за рік зріс майже у два рази: з 52,9 млн песо до 110 млн песо.

У квітні аргентинська прокуратура попросила суд провести розслідування щодо Макрі, підозрюваного в умисному приховуванні своїх зв'язків з компаніями, зареєстрованими в офшорах. Президент відкинув звинувачення в порушенні закону і подав до суду прохання перевірити всі подані ним податкові декларації та інші документи.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах Америки оприлюднили базу "Панамських документів" з офшорів.