ua en ru

Передчасні висновки європейських політиків у справі Тимошенко віддаляють Україну від Європи, - Янукович

Передчасні висновки деяких європейських політиків у справі екс-прем'єра України Юлії Тимошенко "віддаляють Україну від Європи". Про це Президент України Віктор Янукович заявив в інтерв'ю виданню The Time Magazine.

"Звичайно, я розчарований передчасними висновками деяких європейських політиків, які... квапляться робити політичні заяви. Це віддаляє мене від Європи... Наприклад, вони бачать фотографію Тимошенко з синцями, і починають робити політичні заяви... Хоча там були дослідження, незалежні журналісти...Нічого не знайдено. Ніхто з персоналу, ні один зі свідків не підтвердив, що будь-яка сила була використана проти неї. Я не вважаю, що, враховуючи положення України, співробітники виправних установ або будь-хто взагалі міг би хоч пальцем чіпати Тимошенко... Потім європейські політики сказали багато речей, і ніхто з них не висловив ймовірність того, що він міг поквапитися. А політика - це, насамперед, вміння контролювати свої емоції", - заявив Янукович.

Нагадаємо, в кінці квітня колишній омбудсмен Ніна Карпачова оприлюднила фотографії з колонії, де відбуває покарання Тимошенко, на яких були зняті тілесні ушкодження на тілі екс-прем'єра. Дані знімки викликали цілу низку критичних зауважень на адресу політичного керівництва України європейських і американських політиків.