ua en ru

Злочинці незаконно заволоділи нерухомістю в центрі столиці на суму понад 8 млн грн, - ГПУ

Злочинне угруповання протягом 2008-2009 рр. незаконно заволоділо нерухомістю в центрі столиці на суму понад 8 млн грн. Про це повідомив начальник відділу Генеральної прокуратури України (ГПУ) Юрій Шеремет.

Злочинне угруповання протягом 2008-2009 рр. незаконно заволоділо нерухомістю в центрі столиці на суму понад 8 млн грн. Про це повідомив начальник відділу Генеральної прокуратури України (ГПУ) Юрій Шеремет, передає прес-служба ГПУ.

За словами Юрія Шеремета, Генпрокуратурою направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно учасників злочинного угруповання.

Згідно з повідомленням, одним з учасників угруповання був адвокат, який розробляв схеми заволодіння правом на майно і приховування злочинів.

"З метою приховування злочинів, учасники угруповання відчужували права власності на здобуте злочинним шляхом майно на користь третіх осіб, яким не було відомо про його походження", - сказав прокурор.

Також він додав, що за скоєння зазначених правопорушень підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна.