ua en ru

Злочини проти журналістів під час Евромайдана не були розкриті, - НСЖУ

Злочини проти журналістів під час Евромайдана не були розкриті, - НСЖУ Фото: злочини проти журналістів під час Евромайдана не розкриті

Не були розкриті випадки побиття, затримань, загроз і два вбивства

Злочини проти журналістів, здійснені під час Евромайдана з листопада 2013 року по лютий 2014 року, не були розкриті. Про це журналісти заявили під час прес-конференції, організованою Національною спілкою журналістів України (НСЖУ).

За словами виконуючого обов'язки голови НСЖУ Сергія Томіленка, з листопада 2013 року по лютий 2014 року зафіксовано 271 випадок заподіяння шкоди працівникам ЗМІ у вигляді побоїв, 9 арештів і затримань журналістів, 14 нападів на редакції ЗМІ, 31 випадок погроз працівникам ЗМІ фізичною розправою. Також в лютому 2014 року в Києві загинуло двоє журналістів.

"Ми констатуємо, що є злочини, але немає історії покарань. І вимагаємо безпеки і справедливості для виконання професійних обов’язків журналістів. Принаймні там, де встановлені винні, ми докладаємо зусиль, щоб було хоча б якесь покарання", - заявив Сергій Томіленко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України подвоїв одноразову грошову допомогу сім'ям загиблих і постраждалим під час Евромайдана.