ua en ru

У прес-службі Іванющенко спростували участь у продажу металобрухту

Компанії Юрія Іванющенка не мають відношення до структур, які займаються продажем металобрухту за експортними квотами. Про це заявили в прес-службі колишнього народного депутата.

Нагадаємо, сьогодні в ЗМІ з'явилася інформація про те, що на вітчизняному ринку металобрухту продовжують діяти корупційні схеми розподілу експортних квот, введені в часи екс-Президента Віктора Януковича тодішнім міністром економіки Ігорем Прасоловим.

Згідно з повідомленням прес-служби, програма "Наші гроші" повідомила, що більшість квот виділяються на "компанії-прокладки", які потім продають експортні квитки реальним підприємцям. Серед цих компаній, за даними програми, є підприємства бізнесмена іранського походження Алі Омрана, який нібито перебував у бізнес-партнерство з Арсеном Іванющенко - сином Юрія Іванющенка.

"Ще в 2013 р. зв'язок компанії "Євро Фінанс ЛТД" Алі Омрана зі структурами Юрія Іванющенка або його сім'ї спростовувалася в пресі. Змушені констатувати, що рівень ділової журналістики в Україні залишає бажати кращого, і вона багато в чому грунтується на непідтверджених плітки або відвертої дискредитує брехні", - повідомляє прес-служба.

Як раніше зазначала прес-служба Іванющенко, через велику кількість неправдивих матеріалів про екс-нардепа, що з'являються в ЗМІ в останні місяці, його адвокати працюють над спростуванням помилкових повідомлень в судовому порядку.