ua en ru

Прес-служба Кемерона відмовилася коментувати "панамські документи"

Прес-служба Кемерона відмовилася коментувати "панамські документи" Фото: Девід Кемерон

У "панамських документах" йдеться, що батько Кемерона очолював офшорний фонд, через який ухилялися від податків заможні британці

Прес-служба прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона відмовилася коментувати можливу причетність його покійного батька до створення офшорної фірми, що фігурує в "панамських документах", передає BBC Росія.

Відповідаючи на питання журналістів, чи інвестує зараз сім'я Кемерона у офшорний фонд, представник прем'єра заявила, що це "його особиста справа". Вона також нагадала, що Кемерон "прийняв ряд заходів для боротьби з ухиленням від сплати податків".


У документах панамської офшорної компанії Mossack Fonseca говориться, що Іен Кемерон очолював створений в 1980-х роках офшорний фонд, через який ухилялися від оподаткування заможні британці.

Також документи містять інформацію про сумнівні угоди ще кількох колишніх і нинішніх британських парламентаріїв, а також спонсорів Консервативної партії, яку представляє Кемерон.

Нагадаємо, президент Франції Франсуа Олланд заявив, що викриття даних про офшорах світових лідерів, також відомих як "панамські документи", - це хороша можливість для Франції збільшити податки і тим самим поповнити скарбницю країни.