ua en ru

Викладання іноземної мови в школах починатиметься з першого класу, - Табачник

Міносвіти планує ввести з нового навчального року викладання іноземної мови в школах з першого класу, інформатики - з другого, а з п'ятого класу школярі вивчатимуть по дві іноземні мови. Про це в ході "гарячої лінії" у виданні "Известия в Украине" заявив міністр освіти і науки, молоді і спорту України Дмитро Табачник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Позитивно на якості освіти позначиться . той факт, що ми закінчили велику, об'ємну, копітку роботу із створення нових стандартів початкової школи, базової школи і старшої школи. Якщо говорити про державний стандарт початковою (школи), він, без перебільшення, революційний. Тобто ми вперше вводимо вивчення іноземної мови, починаючи з першого класу, навчання інформатиці - з другого класу", - повідомив Табачник.

Він підкреслив: "Рекомендації педагогів і вчених-психологів говорять про те, що в цей час, в цьому віці діти найбільш сприйнятливі до сприйняття, освоєння нових знань з інформатики та іноземної мови".

Також Табачник повідомив, що є ціла низка позитивних новацій в стандарті базової середньої школи. "Ми переходимо до того, чого досягли кілька років тому кращі європейські шкільні системи. У нас з п'ятого класу обов'язково вивчатиметься друга іноземна мова", - сказав міністр.

Відзначимо, Табачник також заявив, що з бюджету в 2011-2016 рр. на оновлення матеріально-технічної бази ПТУ буде виділено більше 3,55 млрд грн.