ua en ru

З бюджету в 2011-2016 рр. на оновлення матеріально-технічної бази ПТУ буде виділено більше 3,55 млрд грн, - Табачник

На оновлення матеріально-технічної бази профтехучилищ з бюджетів різних рівнів з 2011 по 2016 рік планується в цілому виділити більше 3 млрд 550 млн грн. Про це в ході "гарячої лінії" у виданні "Известия в Украине" заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністерство освіти України ще в 2010 році ініціювало розгляд і ухвалення Кабінетом міністрів нової Державної цільової соціальної програми з розвитку галузевої технічної освіти. На найближчі п'ять років в 2011-2016 роках на фінансування цієї програми з бюджетів різних рівнів буде асигновано більше 3 млрд 550 млн грн", - повідомив міністр

Він пояснив: "Сенс цієї програми... насамперед відновити матеріально-технічну базу професійно-технічних професійних учбових закладів, тому що вона дуже застаріла".

Також Табачник відзначив, що сьогодні в першому читанні депутати Верховної Ради підтримали урядовий законопроект, присвячений поліпшенню системи професійної технічної освіти. "Цей законопроект дозволяє фінансувати професійно-технічні учбові заклади з різних джерел - тобто двух- і трьохканальна система фінансування. Це державні бюджети, місцеві бюджети і працедавець", - пояснив міністр.