ua en ru

Прем'єра Ізраїлю допитають через підозри в корупції у найближчі дні

Прем'єра Ізраїлю допитають через підозри в корупції у найближчі дні Фото: Біньяміна Нетаньяху можуть допитати вже сьогодні

У поліції є покази свідків проти Нетаньяху як у самому Ізраїлі, так і інших країнах

Поліція Ізраїлю допитає прем'єр-міністра країни Біньяміна Нетаньяху протягом найближчих трьох днів у зв'язку з підозрами в тому, що він і його родина отримували від бізнесменів подарунки та інші блага, які оцінюються в сотні тисяч шекелів. Про це повідомляє Haaretz.

За даними видання, у поліції є покази свідків як у самому Ізраїлі, так і інших країнах. Зокрема одним із них є американо-ізраїльський бізнесмен Рон Лаудер, давній друг Нетаньяху.

Він підтвердив, що дарував прем'єр-міністру різні подарунки, включаючи костюм, а також фінансував закордонну подорож для сина Нетаньяху, Яіра. Поліція підозрює, що вартість подарунків Лаудера набагато вища, ніж він визнає, і подаровані вони були з корисливих мотивів.

Поліція сподівається також, що допит проллє світло і на інші відомості, які пов'язані з більш серйозними підозрами щодо прем'єр-міністра, повідомили джерела, причетні до розслідування. Про що саме йдеться поки не уточнюється.

Як повідомило видання, поліція намагалася домовитися про час допиту тривалий час і тільки в неділю обидві сторони дійшли згоди про те, що він відбудеться на цьому тижні. Допускається, що прем'єр може бути допитаний вже в понеділок.

Своєю чергою Нетаньяху відкидає всі звинувачення.

"Усі попередні так звані справи в результаті виявилися безпідставними. Так само буде і з нинішніми підозрами, про які пишуть у ЗМІ. Вони ні до чого не приведуть", - переконаний прем'єр.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура Ізраїлю дозволила поліції почати кримінальне розслідування відносно прем'єр-міністра країни Біньяміна Нетаньяху.