ua en ru

Прем'єр Угорщини запропонував створити "нову лінію оборони" на європейських кордонах

Прем'єр Угорщини запропонував створити "нову лінію оборони" на європейських кордонах Фото: прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Прем'єри Польщі та Угорщини вважають, що міграційна криза повинна вирішуватися за межами ЄС

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час зустрічі з прем'єр-міністром Польщі Беатою Шидло 8 лютого запропонував створити "нову лінію оборони на болгарсько-грецькому та грецько-македонському кордонах", передає "Радіо Польща".

Повідомляється, що і Шидло, і Орбан підкреслили, що, на їхню думку, міграційниа криза повинна вирішуватися там, де її витоки - тобто, за межами ЄС.

Прем'єр Польщі додала, що країни Вишеградської четвірки будуть працювати над спільною позицією з цього питання, яка згодом буде представлена на саміті в Брюсселі.

Віктор Орбан, говорячи про проблему ЄС з розподілом потоку біженців з країн Африки і Близького Сходу, запропонував створити "нову лінію оборони на болгарсько-грецькому та грецько-македонському кордонах".

Нагадаємо, згідно з прогнозами Міжнародної організації з міграції (МОМ), у 2016 році Європа очікує прибуття ще одного мільйона біженців.