ua en ru

До кінця року кількість мігрантів у Європі збільшиться на мільйон

До кінця року кількість мігрантів у Європі збільшиться на мільйон Фото: мігранти в Хорватії

Зупинити цей масштабний процес може тільки кардинальна зміна ситуації в Сирії, вважають у Міжнародній організації з міграції

Згідно з прогнозами Міжнародної організації з міграції (МОМ), у 2016 році Європа очікує прибуття ще одного мільйона біженців, передає Російська служба BBC.

За даними МОМ, в 2015 році по Середземному морю до Європи дісталися 1,435 мільйона мігрантів.

Зупинити цей величезний потік біженців, вважають у Міжнародній організації з міграції, може тільки кардинальна зміна ситуації в Сирії.

"Якщо завтра в Сирії раптом припиняться бойові дії і мільйони людей захочуть повернутися на батьківщину, заново відбудувати свої будинки і відновити господарство, то, дійсно, можуть статися дуже швидкі зміни", - заявив в інтерв'ю ТАРС офіційний представник МОМ Джоел Міллман.

З прибулих за останній час на європейський континент мігрантів 91% складають біженці з трьох країн - Сирії, Афганістану та Іраку.

Нагадаємо, що за оцінками Європейської Комісії, близько 40% мігрантів, які прибули або прибувають за так званим "балканським маршрутом", не будуть мати шансів на отримання статусу біженця.