ua en ru

Прем'єр РФ допускає відокремлення частини територій від України

Прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв припускає відділення частини територій від України.

Прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв припускає відділення частини територій від України. Про це глава російського уряду заявив в інтерв'ю американському телеканалу CNBC.

"Центральна частина України, центральний уряд України має чути східну частину України. Подобаються їм ці люди, чи не подобаються, як би вони їх не називали, вони повинні з ними сісти за стіл переговорів і домовитися про те, як вони будуть жити разом, якщо вони хочуть жити разом", - заявив він.

Водночас, на думку Медведєва, для України був би прийнятним варіант федералізації.

"Що стосується форми політичного устрою, це справа українців і їх влади. Якщо вони хочуть жити в унітарній державі, нехай живуть. Але, як мені здається, зараз це тупиковий напрямок, тому що частина території України сказала: ми не можемо так жити. Якщо вони домовляться про створення федерації, може бути, це й допоможе розвитку України. Але це має бути рішення, яке прийняте в межах України - українською владою і тими людьми, які зараз знаходяться на інших позиціях і живуть на сході. Ось це єдина можливість", - додав російський прем'єр.

Нагадаємо, вчора, 14 жовтня, спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав закон № 5081 "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" і направив його на підпис Президенту України Петру Порошенку.