ua en ru

Прем'єр Молдови заявив, що вислані дипломати РФ часто допускали грубі порушення

Прем'єр Молдови заявив, що вислані дипломати РФ часто допускали грубі порушення Фото: прем'єр-міністр Молдови Андріан Канду (flickr.com)

За словами прем'єра Молдови, Додон знав про порушення, але звинуватив у всьому уряд

Прем'єр-міністр Молдови Андріан Канду заявив, що російські дипломати, які були вислані з країни, часто допускали грубі порушення правил дипломатії. Про це повідомляє Point.md.

Так, за словами Канду, рішення вислати російських дипломатів було прийнято на підставі отриманої інформації від секретних спецслужб. Крім того, президент Молдови Ігор Додон знав про ці порушення, однак звинуватив у всьому уряд.

"Свою думку він висловив під час прес-конференції, коли у всьому звинуватив молдовська влада, захистивши таким чином, інтереси іншої країни. Але я хочу вас запевнити, що президент Додон був присутній на засіданні ради безпеки, багато чув і бачив, і міг зробити інші висновки", - сказав Канду.

Нагадаємо, 29 травня Молдова оголосила персонами нон грата п'ятьох дипломатів з посольства Російської Федерації. Згідно з повідомленням, президент Молдови Ігор Додон у свою чергу назвав рішення про висилку російських дипломатів "обурливим".