ua en ru

Прем'єр-міністра Мальти обрали на другий термін на дострокових виборах

Прем'єр-міністра Мальти обрали на другий термін на дострокових виборах Фото: Джозеф Мускат

Результат виборів поки не був оголошений офіційно

Прем'єр-міністра Мальти Джозеф Мускат заявив про перемогу лейбористської партії на дострокових виборах за попередніми результатами, до офіційного оголошення. Про це повідомляє Reuters.

"Прем'єр-міністр Мальти Джозеф Мускат вдруге обійняв посаду після того, як минулого місяця призначив дострокові парламентські вибори у відповідь на звинувачення в корупції стосовно його дружини і деяких його політичних союзників", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, кількість виборчих бюлетенів у неділю показала, що лейбористська партія зібрала більш ніж 30 тис. голосів, що еквівалентно майже 10% виборців.

Так, лідер опозиції і Націоналістичної партії Мальти Саймон Басаттіл вже визнав свою поразку і заявив, що "поважає думку електорату".

У свою чергу, президент України Петро Порошенко привітав прем'єр-міністра Мальти Джозефа Мускату з перемогою на виборах.

Очікується, що 43-річний Мускат складе присягу в понеділок, 5 червня 2017 року, після чого він сформує свій новий уряд, який буде мати п'ятирічний мандат. Прем'єр-міністр засновував свою кампанію на пожвавлення економіки країни, яка за останні чотири роки була однією з найсильніших в єврозоні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Республіці Мальті 3 червня 2017 року пройшли дострокові парламентські вибори.