ua en ru

Прем'єр-міністр Японії Кан підтвердив свій намір піти у відставку

Прем'єр-міністр Японії Наото Кан підтвердив свій намір піти у відставку з посади голови правлячої партії, передає агентство Kyodo. Ухвалити дане рішення Кана змусило стрімке зниження його популярності у населення країни.
Свої кандидатури на посаду нового голови японської Демократичної партії, який буде вибраний 29 серпня 2011 р., вже висунули сім соратників глави діючого уряду, зокрема колишній міністр закордонних справ Японії Сейдзі Маехара, а також діючий глава Міністерства фінансів Йосіхіко Нода.
Новообраному главі партії забезпечений портфель прем'єра через парламентську більшість Демократичної партії. Таким чином, наступного тижня на чолі уряду Японії встане шостий прем'єр за останні п'ять років (за законодавством, термін повноважень голови уряду складає 4 року).
Як свідчать результати соціологічних опитів, рейтинг Кана серед населення опустився нижче 20%. Серед іншого його кабінет звинувачувався в незадовільній роботі з подолання наслідків березневого цунамі і аварії на атомній електростанції "Фукусіма".