ua en ru

Прем'єр-міністр Японії вибачився за дії своєї країни у Другій світовій війні

Прем'єр-міністр Японії вибачився за дії своєї країни у Другій світовій війні Фото: Сіндзо Абе

Абе зазначив, що покоління людей, які не брали участі в конфлікті, не повинні бути обтяжені постійними вибаченнями

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе у своїй промові з нагоди 70-річчя капітуляції його країни у Другій світовій війні визнав, що Японія принесла "незмірну шкоду і страждання" невинним людям. Про це повідомляє Російська служба BBC.

У той же час Абе зазначив, що покоління людей, які не брали участі в конфлікті, не повинні бути обтяжені постійними вибаченнями.

За його словами, Японія повинна бути впевненою, що подібний конфлікт ніколи більше не повториться.

Окремо Абе заявив про щире каяття перед жінками, гідність яких була принижена під час війни.

Нагадаємо, нижня палата японського парламенту прийняла закон, що дозволяє направляти війська національних сил самооборони для участі у військових операціях за кордоном. Даний закон також дозволяє підрозділам сил самооборони надавати логістичну підтримку військам інших "дружніх країн", але в той же час, список цих країн не визначений.

Варто зазначити, що з часів Другої світової війни, в Японії діяв закон, згідно з яким японським військам було заборонено участь у військових конфліктах.

За словами прем'єра, закон допоможе країні впоратися з різними військовими погрозами. Для того, щоб законопроект набув чинності, його має схвалити верхня палата парламенту і підписати прем'єр-міністр.