ua en ru

Прем'єр-міністр ПА заявив про готовність сформувати єдиний уряд з "Хамас"

Прем'єр-міністр Палестинської автономії Салям Файяд заявив про готовність сформувати єдиний уряд з ультраісламістскім рухом "Хамас". Він зазначив, що для цього сторонам необхідно врегулювати "безліч деталей". У той же час прем'єр підкреслив, що "Хамас" може зберегти владу в Секторі Газа, якщо укладе мирний договір з Ізраїлем. При цьому С.Файяд продовжив би управляти Західним берегом річки Йордан, передає РБК з посиланням на Associated Press.
На тлі масових акцій протесту в Єгипті виконуючий обов'язки голови Палестинської автономії Махмуд Аббас заявив про проведення виборів у цьому територіальному утворенні у вересні 2011 р. Він відзначив, що може скасувати голосування, якщо його будуть бойкотувати представники "Хамасу".
У 2007 р. в Палестині відбулася громадянська війна. Після цього Західний берег річки Йордан перейшов під контроль руху ФАТХ. Воно вважається помірним, і Ізраїль його визнає як партнера на переговорах з врегулювання на Близькому Сході. Сектор Газа залишився за радикальним рухом "Хамас", який не визнає Ізраїль як державу.