ua en ru

Прем'єр-міністр Македонії пропонує Україні розвивати співробітництво в 6 сферах

Прем'єр-міністр Македонської республіки Нікола Груєвськи пропонує Україні розробити і підписати договори про співпрацю у сфері реадмісії, фармакології, ветеринарної медицини та інших областях. Про це він заявив у рамках зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим, передає кореспондент РБК-Україна.
Зокрема, Н.Груєвскі запропонував українській стороні спільно розробити і підписати договір про реадмісію, угоду між українським і македонським урядами про співробітництво в галузі ветеринарної медицини, угоду про співробітництво в галузі карантину і захисту рослин, угоду між українським і македонським міністерствами охорони здоров'я про співробітництво в галузі фармакології, про поліпшення умов роботи українських кампаній у Македонії і македонських в Україні, а також меморандум про співробітництво прокуратур обох країн у всіх сферах попередження тяжких злочинів. "Особливо", - уточнив М.Гуревскі, - "це стосується міжнародного криміналу та національної організованої злочинності, корупції, відмивання грошових коштів, військових злочинів та інших".
Також, за словами македонського прем'єра, на сьогоднішній день "є не використані ще можливості в галузі парламентського співробітництва наших двох країн, а також це стосується галузей освіти, науки і культури".