ua en ru

Прем’єр-міністр Лівії доручив Мін’юсту вирішити ситуацію з затриманими в країні українськими моряками

Прем'єр-міністр Лівії Алі Зідан доручив міністру юстиції Лівії прибути до м. Бенгазі з метою вирішення ситуації із затриманими українськими моряками. Про це він повідомив під час зустрічі з віце-прем'єр-міністром України Костянтином Грищенком в Лівії, передає прес-служба Кабінету міністрів України.

Також він запевнив українську сторону у тому, що життю та здоров'ю громадян України, членів екіпажу судна "Етель" нічого не загрожуватиме.

У свою чергу, Костянтин Грищенко довів до відома лівійської влади позицію офіційного Києва щодо необхідності якнайшвидшого звільнення затриманого в порту м. Бенгазі 17 липня 2013 р. судна "Етель" з 19 українськими моряками на борту, наголосивши на неприйнятності дій по відношенню до громадян України.

"Якою б не була мотивація нападників, вона не виправдовує застосування сили проти людей, їх залякування та створення небезпеки для їхнього життя і здоров'я", - зазначив Грищенко, підкресливши, що якнайшвидше звільнення та повернення українських громадян на батьківщину є пріоритетним питанням для уряду.

Читайте також: Віце-прем'єр Грищенко поїхав до Лівії вести переговори про "захист прав громадян України"

Також під час зустрічі віце-прем'єр-міністр зазначив, що Україна зацікавлена у зміцненні конструктивного діалогу з Лівією, підтримує процеси демократичних перетворень та кроки, спрямовані на стабілізацію ситуації в країні, вирішенні питань безпеки, розбудови збройних сил та правоохоронних органів, здійснення комплексу реформ.

Крім того, сторони обговорили питання співпраці у сфері авіації, активізації політичного діалогу, міжпарламентської та гуманітарної взаємодії.