ua en ru

Прем'єр-міністр Косово очолював мафіозне угрупування, - ПАРЄ

Прем'єр-міністр Косово Хашим Тачі очолював злочинне угруповання, яке здійснювало вбивства, напади, займалося незаконною торгівлею людськими органами. Про це на доповіді у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) за підсумками розслідування повідомив дипломат Дік Марті, передає Радіо "Свобода".

Д.Марті уточнив, що наприкінці 1990-х років Х.Тачі, який очолював тоді Армію звільнення Косово, одночасно був босом так званого "Дреніцкого угруповання" - одного з головних у структурі косовської організованої злочинності.

Влада Косово назвала наклепом доповідь Ради Європи.

"Уряд Косово і прем'єр-міністр Х.Тачі зроблять всі необхідні дії, щоб захиститися від наклепів Д.Марті. З цією метою ми використаємо, в тому числі, правові та політичні засоби", - цитує Reuters заяву уряду краю.

Нагадаємо, 12 грудня 2010 р. в Косово відбулися позачергові парламентські вибори, за підсумками яких Демократична партія Косово Х.Тачі отримала більшість голосів. За даними Центральної виборчої комісії, партія набрала 33,5% голосів. Її основний конкурент - Демократична ліга Косова (ДЛК) мера Пріштіни Іси Мустафи, отримала 23,6%.