ua en ru

Прем'єр-міністр Іспанії закликав каталонців до збереження єдності країни

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой Брей закликав жителів Каталонії до збереження державної єдності у зв'язку із загостренням конфлікту з приводу майбутнього референдуму про повну незалежність автономного регіону.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой Брей закликав жителів Каталонії до збереження державної єдності у зв'язку із загостренням конфлікту з приводу майбутнього референдуму про повну незалежність автономного регіону. Про це повідомляє DW.

Виступаючи в суботу перед депутатами консервативної Народної партії, глава уряду заявив, що вирішити ситуацію в Каталонії допоможуть "закон і діалог". При цьому він додав, що хотів би бачити Іспанію неподільною і вказав на верховенство законодавства в цьому питанні, повідомляє агентство AFP.

Тим часом голова уряду Каталонії Атур Мас прийняв у Барселоні 800 бургомістрів, які підтримали референдум щодо відокремлення від Іспанії, незважаючи на заборону суду. "Як не намагайся, народ Каталонії все одно не змусиш замовкнути", - заявив Мас на минулій зустрічі.

Нагадаємо, влада Каталонії вирішили в будь-якому випадку проводити 9 листопада всенародне голосування з питання про незалежність.