ua en ru

Прем'єр-міністр Білорусії закликав керівників переходити на нетрадиційні джерела фінансування

Прем'єр-міністр Білорусії Михайло Мясникович сьогодні на засіданні Ради міністрів попросив від міністерств, відомств, облвиконкомів переходити до пошуків нетрадиційних джерел фінансування та кредитування. За його словами, багато керівників звикли йти по найпростішому шляху, розраховуючи на гарантоване джерело, відповідні гарантії уряду, при цьому деякі керівники просять і гарантії облвиконкомів, а самі можуть навіть не виконати інвестпроектів. М.Мясникович вважає, що такі випадки мають бути викорінені з практики, передає "Сіньхуа".
Прем'єр-міністр зажадав від міністерств та місцевих органів влади активніше працювати з інвесторами, знаходити альтернативні джерела фінансування інвестпроектів, використовувати IPO та інші сучасні механізми інвестиційної діяльності.
Як зазначив М.Мясникович, пріоритет сьогодні - це експортоорієнтовані і импортозамінні проекти, тобто те, що працює на валютні ресурси. За його словами, не менше 21% має становити частка іноземних джерел в інвестиційному портфелі.