ua en ru

Прем'єр-міністр Вірменії Пашинян відвідав Нагірний Карабах

Прем'єр-міністр Вірменії Пашинян відвідав Нагірний Карабах Фото: Нікол Пашинян (twitter.com sputnik_armenia)

Вірменські лідери традиційно відвідують Нагірний Карабах 9 травня

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян 9 травня відвідав Нагірний Карабах. Це сталося на наступний день після його обрання прем'єр-міністром, передає Радіо Свобода.

Зокрема, як повідомляється, вірменські лідери традиційно відвідують Нагірний Карабах 9 травня. Варто відзначити, що День Перемоги також збігається із днем, коли війська, підтримувані Вірменією, взяли під контроль місто Шуша у 1992 році під час війни в Нагірному Карабасі.

Як йдеться у повідомленні, у столиці Нагірного Карабаху Степанакерті Пашинян і фактичний лідер Нагірного Карабаху Бако Саакян поклали вінок до меморіалу солдатам, загиблим під час нагірно-карабахського конфлікту і Другої світової війни.

Після церемонії Пашинян і Саакян вирушили в Шушу.

В опублікованому 9 травня прес-службою Пашиняна зверненні до нації прем'єр-міністр сказав, що "ненасильницька оксамитова революція, яка відбулася у Вірменії і консолідація народу, є ще одним незаперечним доказом того, що ми маємо чітке уявлення про що таке свобода, демократія і мир".

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Пашинян був обраний на пост прем'єр-міністра 8 травня, завершивши тривали кілька тижнів політичні хвилювання і вуличні демонстрації.