ua en ru

Прем'єр Ізраїлю закликає ліквідувати хімічну зброю в Сирії

Прем'єр Ізраїлю закликає ліквідувати хімічну зброю в Сирії Фото: Біньямін Нетаньяху висловився щодо хімзброї в Сирії

Керівник уряду Ізраїлю нагадав про міжнародні зобов'язання від 2013 року

Із закликом до міжнародної спільноти ліквідувати всі хімічні бойові отруйні речовини в Сирії виступив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху. Відповідну заяву глави ізраїльського уряду оприлюднила 9 квітня його прес-служба, передає DW.

Зазначено, що керівник уряду Ізраїлю нагадав про міжнародні зобов'язання від 2013 року, що передбачали вилучення всієї хімічної зброї в Сирії.

"Але, як ми побачили, цього не відбулося. Ми закликаємо міжнародну спільноту завершити роботу, яка може стати можливістю для спільних дій США і Росії в цій особливій сфері", - наголосив Нетаньяху.

Він також підтримав ракетний удар США по авіабазі сирійських урядових військ. На його думку, США діяли з моральних міркувань, та дали зрозуміти, що "застосування хімічної зброї має свою ціну".

Нагадаємо, у ніч на 7 квітня бойові кораблі США випустили з акваторії Середземного моря 59 ракет Tomahawk. Ціллю обстрілу була сирійська авіабаза Шайрат, що розташована в провінції Хомс на заході Сирії. У Вашингтоні вважають, що саме з неї сирійські урядові війська вчинили напад із застосуванням заборонених хімічних речовин.