ua en ru

Прем'єр Іспанії пообіцяв запобігти незалежності Каталонії

Прем'єр Іспанії пообіцяв запобігти незалежності Каталонії Фото: мітинг за єдність у Мадриді (twitter gaceta_es)

Маріано Рахой допускає скасування автономії регіону

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой пообіцяв запобігти незалежності регіону Каталонія. Про це він заявив в інтерв'ю іспанській пресі, передає DW.

"Іспанія не буде розділеною, а національну єдність буде збережено. Ми використаємо всі доступні законодавчі інструменти, щоб це зробити", - заявив Рахой.

У відповідь на запитання, чи може це означати використання 155 статті конституції, яка дозволить уряду обмежити каталонську автономію, Рахой відповів, що "не виключає жодних законних методів".

При цьому глава іспанського уряду виключив переговори з Барселоною за участі посередників та закликав поміркованих прихильників незалежності припинити об'єднуватися з радикалами.

Нагадаємо, 7 жовтня 2017 року тисячі іспанців у білому одязі без партійної символіки зібралися під стінами ратуш у Мадриді, Барселоні, Сарагосі, Севільї та Більбао. Під слоганом "Чи можемо ми поговорити?" демонстранти виступали за діалог між центральним урядом та каталонськими сепаратистами. У Мадриді водночас відбувся великий мітинг прихильників єдності Іспанії, організований націоналістами.