ua en ru

Прем'єр Грузії шкодує, що населення Криму і Севастополя не змогло проголосувати на виборах Ради

Прем'єр Грузії шкодує, що населення Криму і Севастополя не змогло проголосувати на виборах Ради Джерело фото:flickr.com/Atlantic Council
Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі шкодує, що населення Криму і Севастополя, а також частина мешканців Донбасі не змогли проголосувати на виборах Верховної Ради України.

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі шкодує, що населення Криму і Севастополя, а також частина мешканців Донбасі не змогли проголосувати на виборах Верховної Ради України. Про це йдеться в заяві прем'єра з приводу українських парламентських виборів, опублікованого на сайті грузинського уряду.

Уряд Грузії поприветствовало вибори в Україні, підкреслив їх демократичність.

"На жаль, все населення Криму і Севастополя, а також частково громадяни, що проживають в Донецьку і Луганську, не мали можливість зробити свій вибір і, таким чином, сприяти політичному житті країни. Незважаючи на це і складну ситуацію в країні, Україна змогла провести ці вибори гідно", - йдеться в повідомленні.

Гарібашвілі також заявив про підтримку з боку Грузії українському уряду і новообраній Раді.

"Ми твердо віримо, що за підтримки міжнародного співтовариства і спільними зусиллями сильних і демократичних інститутів держави, а також населення, Україна зможе впоратися з найбільшими проблемами", - йдеться в заяві прем'єра.

Нагадаємо, Президент Європейського парламенту Мартін Шульц висловив жаль, що вибори у Верховну Раду України не відбулися у Криму та на підконтрольних бойовикам територіях Донбасу.