ua en ru

Президент Європарламенту наголосив, що вибори в Раду відбулися в Криму і на підконтрольних територіях бойовикам

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц висловив жаль, що вибори у Верховну Раду України не відбулися у Криму та на підконтрольних бойовикам територіях Донбасу.

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц висловив жаль, що вибори у Верховну Раду України не відбулися у Криму та на підконтрольних бойовикам територіях Донбасу. Про це йдеться в офіційному коментарі президента Європарламенту.

"Єдине жаль з приводу вчорашніх виборів полягає в тому, що українці на підконтрольних бойовикам територіях на сході країни і в незаконно аннексированном Криму не були допущені до голосування", - заявив Шульц.

При цьому він привітав "український народ за мужність і демократичні рішення".

"Українці можуть пишатися тим, чого вони домоглися, свободою, яку вони відновили через ці законні, справедливі і плюралістичні вибори, як відзначають в місії зі спостереження за виборами... Тепер, нова Рада і уряд повинні докласти всі зусилля, щоб знайти мирне вирішення конфлікту, почати економічне відродження з допомогою партнерів України, дати старт реформам, особливо в тому, що стосується верховенства закону, судової системи та викорінення хронічних корупції", - заявив Шульц.

Нагадаємо, спостерігачі ОБСЄ назвали вибори до Верховної Ради чесними і демократичними.