ua en ru

Прем'єр Греції вимагає рівномірного розподілу біженців в ЄС

Прем'єр Греції вимагає рівномірного розподілу біженців в ЄС Фото: Ціпрас розповів про намір блокувати політичні рішення ЄС, поки не відбудеться реального перерозподілу біженців

Ціпрас планує 4 березня в Афінах провести зустріч з главами найбільших партій грецького парламенту

Резолюцію, яка буде прийнята на саміті ЄС-Туреччина 7 березня, Афіни схвалять тільки в тому випадку, якщо вона буде передбачати відповідний розподіл мігрантів по всіх країнах Євросоюзу. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас в інтерв'ю грецькому телебаченню Star, передає DW.

Як повідомляється, тим самим він підтвердив свій намір блокувати всі рішення ЄС до тих пір, поки навантаження і відповідальність, пов'язані з потоком біженців, не будуть рівномірно розподілені в ЄС.

Зазначимо, Ціпрас планує 4 березня в Афінах провести зустріч з главами найбільших партій грецького парламенту. Темою переговорів, які пройдуть під головуванням президента Греції Прокописа Павлопулоса, стане міграційний криза - зокрема, яку позицію Афіни представлять на саміті ЄС-Туреччина.

Раніше повідомлялося, що грецька влада призупинили доступ журналістів у центри прийому і реєстрації біженців, посилаючись на переповненість об'єктів соціальної інфраструктури.

Нагадаємо, раніше Ципрас вже заявляв про намір блокувати політичні рішення ЄС, поки не відбудеться реального перерозподілу біженців серед країн Євросоюзу.