ua en ru

Прем'єр Греції скликав екстрене засідання Кабінету міністрів

Прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу скликав екстрене засідання Кабінету міністрів, яке повинне початися о 12:00 за київським часом. Про це, як передає Reuters, повідомила канцелярія прем'єра.
Грецію охопила політична криза після того, як Папандреу на цьому тижні глибоко шокував ринки, оголосивши про намір провести референдум з питання нової програми допомоги від Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду (МВФ). Ризикована ініціатива грецького прем'єра з'явилася через лічені дні після того, як європейські лідери з величезними зусиллями погодили нову програму допомоги Греції, що оцінюється в 130 млрд євро.
Соціологічні опитування показують, що більше половини греків виступає проти ухвалення умов нової програми.
Напередодні канцлер ФРН Ангела Меркель і Президент Франції Ніколя Саркозі чітко дали зрозуміти, що грецький референдум, який пройде на початку грудня ц.р., фактично стане народним вибором - залишається Греція в зоні євро чи ні.
Ряд високопоставлених парламентаріїв від правлячої партії PASOK, а також впливовий міністр фінансів Греції Евангелос Венізелос виступили проти референдуму, наблизивши грецький уряд до колапсу.