ua en ru

Прем'єр Естонії виступив за продовження санкцій проти РФ

Прем'єр Естонії виступив за продовження санкцій проти РФ Фото: Тааві Рийвас виступив за продовження санкцій проти РФ

Прем'єр Естонії зустрівся з генеральним секретарем ООН

Прем'єр-міністр Естонії Тааві Рийвас в ході зустрічі з генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном виступив за продовження санкцій проти Російської Федерації. Про це повідомляє "Коммерсантъ".

"Дуже важливо, щоб міжнародна громадськість не дала собі забути спроби Росії демонстративно брати участь у вирішенні конфлікту в Сирії в ситуації, коли вона не зробила жодного серйозного кроку по виходу з України", - заявив Рийвас.

Крім того він підкреслив, що дія санкцій повинна продовжуватися до тих пір, поки не будуть виконані мінські домовленості .

Відзначимо, в Палаті представників Конгресу США зареєстрований новий законопроект, що визначає позицію США щодо нелегальної окупації Криму Росією, посилює санкції проти неї і пропонує нові методи для надання допомоги Україні.

Нагадаємо, помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що Сполучені Штати наполягають на наданні "особливого статусу" окупованим територіям Донецької та Луганської областей, проведенням там виборів у липні поточного року та забезпеченням амністією бойовикам.