ua en ru

Прем'єр Австралії стурбований рішенням Японії відновити китобійний промисел

Прем'єр Австралії стурбований рішенням Японії відновити китобійний промисел Фото: прем'єр-міністр Австралії Малколм Тернбулл

Уряд Австралії не підтримує рішення Японії

Прем'єр-міністр Австралії Малколм Тернбулл має намір обговорити під час свого майбутнього 18-19 грудня візиту в Японію рішення цієї країни відновити китобійний промисел в Антарктиці. Про це йдеться в заяві прес-служби глави австралійського уряду.

Тернбулл планує "довести до відома прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе заклопотаність Австралії цим рішенням", - наголошується в документі.

Наголошується, що минулого тижня з засудженням Японії виступили австралійські міністри закордонних справ та охорони навколишнього середовища Джулі Бішоп і Грег Хант.

"Уряд Австралії не підтримує це гнітюче рішення і ми продовжимо висловлювати нашу тривогу уряду Японії на найвищому рівні", - наголошується в спільній заяві двох міністрів.

Як повідомляється, глави зовнішньополітичного та природоохоронного відомств Австралії заявили, що їхня країна активно підтримує Міжнародну китобійну комісію в її зусиллях щодо дотримання глобального мораторію на комерційний промисел цих морських ссавців.

Нагадаємо, Україна і Японія підписали угоду про виділення 300 млн доларів позики на реформи.