ua en ru

Без преференцій від держави Кременчуцький НПЗ неефективний і глибоко збитковий, - нардеп

Без преференцій від держави Кременчуцький НПЗ неефективний і глибоко збитковий, - нардеп Фото: Кременчуцький НПЗ

Кременчуцький НПЗ демонструє негативну реальну прибутковість

Кременчуцький нафтопереробний завод (НПЗ) неефективний і глибоко збитковий без державних преференцій. Про це у Facebook повідомила нардеп від "Самопомічі", секретар комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Вікторія Войцицька.

"Провели аналіз консолідованого фінансового прибутку "Укртатнафти", розміщеному в системі розкриття інформації держкомісії з цінних паперів з показниками прихованих фінансових дотацій, наданих державою в 2013-2014 р. Кременчуцькому НПЗ через 15% знижку на українську нафту... Результат шокував - в 2013 р. держава подарувала Коломойському 240 млн дол., а в 2014 р. - 135 млн дол. Нова команда "Нафтогазу" домоглася за підтримки Кабміну скасування 15% знижки, НКРЕКП підвищла тарифи на транспортування, які так і не покривають витрат "Укртранснафти", йде боротьба за скасування договорів по оренді резервуарів. Аналіз показав, що при відсутності преференцій від держави - завод неефективний і глибоко збитковий", - повідомила Войцицька.

Это сравнительный анализ реальной эффективности Кременчугского НПЗ группы Приват, который месяц митингует против нового ...

Posted by Victoria Voytsitska on 26 августа 2015 г.

Нагадаємо, 6 серпня в районі Кременчуцького НПЗ прогримів вибух.