ua en ru

В районі Кременчуцького НПЗ прогримів вибух

В районі Кременчуцького НПЗ прогримів вибух Фото: місце події (ДСНС)

На місце події виїхали співробітники ДСНС

Вранці 6 серпня стався вибух у Кременчуці на нафтобазі (Полтавська обл.) без подальшого горіння. Про це повідомила начальник сектору зв'язків зі ЗМІ ГУ ДСНС України в Полтавській області Світлана Рибалко, передає місцеве видання "Полтавщина".

За її словами, поки що важко зрозуміти, стався вибух на території самого НПЗ або за його межами, а також, що саме стало його причиною.

Також, за словами очевидців, близько 10:30 ранку в бік заводу поїхало кілька пожежних машин.

"Голова профспілкового комітету "Укртатнафти" Василь Хоменко заперечує які-небудь події на заводі. Він заявив, що зв'язався з диспетчерською службою і службою безпеки, де йому повідомили, що ніякої надзвичайної ситуації на території заводу немає і все працює в звичайному режимі", - пише видання.

Як повідомили невдовзі в прес-службі ДСНС, 10:15 до служби порятунку надійшло повідомлення, що у місті Кременчук на підприємстві "Кремойл-Синтез" стався вибух газоповітряної суміші без подальшого горіння. "В результаті вибуху в 500-кубовий ємності утворилася тріщина. На час вибуху в ємності перебувало 20 куб. метрів мазуту", - сказано в повідомленні.

На ліквідацію наслідків надзвичайної події направлені 5 одиниць техніки та 20 чоловік особового складу. В даний час проводяться заходи по зливання мазуту в підземний аварійний резервуар та запобігання виникнення його горіння.

Як повідомлялося раніше, "Укрнафта" домовилася "Укртатнафтою" про ремонт нафтопроводу 6 серпня.